ریمارکتینگ (Remarketing) یک استراتژی تبلیغاتی است که به کسبوکارها این امکان را میدهد تا دوباره برای کاربرانی که قبلاً از وبسایت یا اپلیکیشن آنها بازدید کردهاند، تبلیغ انجام دهند. این نوع تبلیغات معمولاً از طریق نمایش آگهیهای هدفمند در وبسایتهای دیگر یا شبکههای اجتماعی انجام میشود. در ادامه به دلایل اهمیت ریمارکتینگ میپردازیم.
چرا ریمارکتینگ مهم است؟
- افزایش نرخ تبدیل: با هدفگیری مجدد کاربرانی که قبلاً به محصولات یا خدمات شما علاقهمند بودهاند، احتمال خرید آنها افزایش مییابد.
- برندسازی: دیده شدن مداوم برند مورد نظر باعث ایجاد آگاهی و اعتماد در میان مشتریان میشود.
- هزینه مؤثر: معمولاً هزینه ریمارکتینگ نسبت به تبلیغات اولیه کمتر است؛ زیرا مخاطبان هدف، برای تبلیغ فقط کاربرانی هستند که قبلاً با برند شما آشنا شدهاند.
انواع ریمارکتینگ
ریمارکتینگ انواع مختلفی دارد که هر کدام به گونهای به کسب و کارها کمک میکنند تا با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند. برخی از انواع ریمارکتینگ عبارتند از:
- ریمارکتینگ استاندارد: روش این نوع از ریمارکتینگ، نمایش آگهیها به کاربرانی است که قبلا به وبسایت شما سر زدهاند.
- ریمارکتینگ داینامیک: این نوع ریمارکتینگ، از طریق نمایش آگهیهای شخصیسازی شده بر اساس محصولاتی که کاربر مشاهده کرده است به کسب و کار کمک میکند.
- ریمارکتینگ ایمیلی: روش این نوع ریمارکتینگ، ارسال ایمیل به کاربرانی است که از وبسایت بازدید کردهاند اما خرید نکردهاند.
- ریمارکتینگ درونبرنامهای (App Remarketing): روش این نوع ریمارکتینگ که برای اپلیکیشنها طراحی شدهاست؛ نمایش آگهیها به کاربرانی است که اقدام به نصب اپلیکیشن کردهاند و یا از آن استفاده کردهاند.
- ریمارکتینگ لیستی: روش ریمارکتینگ لیستی، نمایش آگهیها به لیستی از کاربران است که اطلاعات تماسشان (مانند ایمیل) بارگذاری شدهاست. این روش بهطور خاص در ایمیل مارکتینگ نیز استفاده میشود.
- ریمارکتینگ مبتنی بر جغرافیا (Geo-targeting): روش ریمارکتینگ مبتنی بر جغرافیا، نمایش آگهی به کاربرانی است که در مکانهای خاصی هستند. بعنوان مثال کاربرانی که در نزدیکی محل کسب و کار مورد نظر مستقر هستند.
- ریمارکتینگ بر اساس رفتار (Behavioral Remarketing): این نوع ریمارکتینگ، از طریق تحلیل رفتار کاربران، آگهی را بر اساس فعالیت آنها (بازدید از صفحات خاص و یا خرید) نمایش میدهند.
مزایای ریمارکتینگ
ریمارکتینک مزایای زیادی دارد که عبارتند از:
- افزایش شناخت برند: نمایش مکرر آگهیها، به یادآوری و افزایش شناخت برند مورد نظر به کاربران کمک میکند.
- افزایش نرخ تبدیل: ریمارکتینگ، برند مورد نظر را به کاربران یادآوری میکند و از این طربق احتمال تبدیل آنها به مشتری را افزایش میدهد.
- هدفگذاری دقیق: میتوان آگهیها را بر اساس رفتار، ترجیحات و ویژگیهای کاربران شخصیسازی کرد که منجر به تبلیغاتی موثرتر میشود.
- کاهش هزینههای تبلیغاتی: ریمارکتینگ، امکان ارتباط با کاربرانی که قبلا به برند مورد نظر علاقهمند شدهاند را فراهم میکند که معمولا هزینه کمتری دارد.
- کمک به چرخههای فروش طولانیتر: ریمارکتینگ، در مورد محصولاتی که مراحل بررسی طولانیتری دارند، کمک میکند تا برند مورد نظر در طول فرایند تصمیمگیری در ذهن کاربر حفظ شود.
برای موفقیت در ریمارکتینگ رعایت نکات زیر مهم است:
- تعیین هدف: مشخص کنید که هدف شما از ریمارکتینگ چیست (افزایش فروش، آگاهی از برند، و…)؟
- ایجاد آگهی جذاب: طراحی آگهیهای جذاب و متناسب با علایق کاربر.
- تنظیم زمانبندی: جلوگیری از نمایش مکرر آگهی به کاربرانی که از آن خسته شدهاند.
با استفاده از ریمارکتینگ، میتوانید به راحتی کاربران را به سمت خرید و تعامل با برند خود هدایت کنید.
نحوه کار ریمارکتینگ
-
جمعآوری دادهها:
- با استفاده از کوکیها یا پیکسلهای ردیابی، فعالیتهای کاربران در وبسایت شما ثبت میشود. این دادهها شامل صفحاتی که کاربران بازدید کردهاند و اقداماتی که انجام دادهاند میباشد. (کوکیها فایلهای کوچکی هستند که هنگام مراجعه به سایت، بر روی مرورگر کاربر ذخیره میشوند و فعالیتهای آنلاین آنها را ردیابی میکنند.)
-
ایجاد لیست هدفمند:
- بر اساس رفتار کاربر، لیستهای مختلفی ایجاد میشود؛ مثلاً کاربرانی که تنها صفحات محصولات را مشاهده کردهاند، یا کسانی که سبد خرید خود را ترک کردهاند.
-
ایجاد تبلیغات شخصیسازی شده:
- تبلیغات هدفمند برای هر گروه از کاربران طراحی میشود. این تبلیغات میتوانند شامل تخفیف، پیشنهادات ویژه یا یادآوری از محصولاتی باشند که کاربر به آنها علاقهمند بوده است.
-
نمایش تبلیغات:
- تبلیغات ریمارکتینگ در وبسایتها یا شبکههای اجتماعی مختلف به کاربران نمایش داده میشود. این کاربران ممکن است در حال مرور وبسایتهای دیگر یا شبکههای اجتماعی باشند.
با استراتژی مناسب و پیادهسازی مؤثر، ریمارکتینگ میتواند مشتریان بالقوه را به مشتریان وفادار تبدیل کند و به ابزاری کلیدی در استراتژیهای بازاریابی تبدیل شود.
مدیر سایت
کمک به کسب و کارها برای اینکه بهتر و بیشتر دیده شوند .